O reţetă simplă pentru un desert rapid, variantă “la minut” a placintei cu mere. Excelentă pentru orice perioadă a anului, ideală pentru zilele de toamnă-iarnă când merele şi-au maturizat dulceaţa şi parfumul.
Vezi şi reţeta de clătite cu iaurt (americane)
Reţetă: Clatite cu mere
Ingrediente:
- 8 clătite
- 1,5 kilograme de mere
- 2 linguri de unt
- 4-8 linguri de zahăr (în funcţie de dulceaţa merelor şi de gusturi)
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă scortisoara rasă
Preparare:
- Preparaţi clătitele conform reţetei de aici.
[tip]Adaugaţi în aluatul clasic de clătite 2 linguri de zahăr pudră, esenţă de vanilie şi de rom, pentru o foaie de clătită aromată.[/tip] - Curăţaţi merele şi îndepărtaţi-le cotorul.
- Treceţi merele prin răzătoarea mare.
- Stropiţi merele imediat cu zeamă de lămâie şi amestecaţi bine.
[note]Zeama de lămâie va preveni oxidarea (înnegrirea) merelor.[/note] - Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi merele şi rumeniţi-le bine, la foc mic, amestecând din când în când până merele se înmoaie şi zeama se evaporă.
- Adăugaţi zahăr după gust, amestecaţi şi adăugaţi scorţişoara.
- Lăsaţi amestecul de măr să se răcească.
- Umpleţi clătitele cu amestecul de măr (2 clătite per porţie).
- Clătitele cu mere se servesc ca atare, pudrate cu zahăr sau cu frişcă bătută
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porţii: 4