O reţetă simplă pentru un desert rapid, variantă “la minut” a placintei cu mere. Excelentă pentru orice perioadă a anului, ideală pentru zilele de toamnă-iarnă când merele şi-au maturizat dulceaţa şi parfumul.

Vezi şi reţeta de clătite cu iaurt (americane)

 

Reţetă: Clatite cu mere

Clatite cu mere

Ingrediente:

  • 8 clătite
  • 1,5 kilograme de mere
  • 2 linguri de unt
  • 4-8 linguri de zahăr (în funcţie de dulceaţa merelor şi de gusturi)
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă scortisoara rasă

Preparare:

  1. Preparaţi clătitele conform reţetei de aici.
    [tip]Adaugaţi în aluatul clasic de clătite 2 linguri de zahăr pudră, esenţă de vanilie şi de rom, pentru o foaie de clătită aromată.[/tip]
  2. Curăţaţi merele şi îndepărtaţi-le cotorul.
  3. Treceţi merele prin răzătoarea mare.
  4. Stropiţi merele imediat cu zeamă de lămâie şi amestecaţi bine.
    [note]Zeama de lămâie va preveni oxidarea (înnegrirea) merelor.[/note]
  5. Topiţi untul într-o tigaie.
  6. Adăugaţi merele şi rumeniţi-le bine, la foc mic, amestecând din când în când până merele se înmoaie şi zeama se evaporă.
  7. Adăugaţi zahăr după gust, amestecaţi şi adăugaţi scorţişoara.
  8. Lăsaţi amestecul de măr să se răcească.
  9. Umpleţi clătitele cu amestecul de măr (2 clătite per porţie).
  10. Clătitele cu mere se servesc ca atare, pudrate cu zahăr sau cu frişcă bătută

 

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 30 minute

Porţii: 4

 


print

3 Comentarii

  1. Foarte buna umplutura. Eu am adaugat odata cu scortisoara si niste migdale maruntite (zdrobite). Nu stiu daca o sa mai fac placinta cu mere, este mult mai simplu asa, cu clatite.

    • Buna combinatia. La fel si cea cu nuca. O alta aroma excelenta pentru mar este cea de ghimbir in amestec cu scortisoara.

  2. ne faceti viata mai usoara.sotul si copii mei sint inebuniti dupa tot ce inseamna dulce.o sa incerc si eu varianta asta,mult mai simpla si am sa mai revin la voi.vamultumesc

Comments are closed.