Ceva Bun

Zacuscă de ciuperci

O variantă regională, această zacuscă are un farmec aparte dat de aroma ciupercilor de pădure care fac din tradiţionala zacuscă o gustare şi mai gustoasă. O puteţi găti pentru consum imediat sau conserva pentru iarnă. Indiferent de alegere, scopul va scuza mijloacele.

Timp de preparare: 2 1/2 ore

Porţii: aproximativ 1 kilogram

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi din cuţit ceapa, ardeiul şi roşiile. Tăiaţi ciupercile în bucăţele cu latura de aproximativ 1 centimetru.
  2. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  3. Sotaţi bine, timp de 10 minute sau până devin sticloase, ceapa şi ardeiul.
  4. Adăugaţi ciupercile şi rumeniţi-le uşor.
  5. Adăugaţi roşiile tăiate, pasta de tomate şi 2 căni de apă.
  6. Fierbeţi la foc mic, amestecând constant, timp de aproximativ o oră şi jumtate, până când lichidul a scăzut şi zacusca s-a legat.
  7. Săraţi şi piperaţi după gust.

Zacusca de ciuperci se consumă proaspătă, după ce s-a răcit minim 1 oră, sau conservată (sterilizată în borcane acoperite cu capac, fierte într-o tavă cu apă, la cuptor).

print