Ceva Bun

Vită glazurată în vin roşu şi oţet balsamic

Mai simplă decât o spune numele său aparent preţios, această friptură vă va uimi prin rafinamentul ei dezinvolt. Preţios – scuze de exprimare – e doar preţul ingredientelor. Pentru că muşchiul de vită este în sine un aliment preţios. Însă, în ciuda credinţei oarbe a mâncătorilor de vită, muşchiul se poate pregăti şi altfel decât pe grătar, fără să-şi piardă din valoare. Ba chiar să şi-o sporească. Acest fusion argentiniano-italian stă mărturie.

Porţii: 2

Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi vita în două jumătăţi egale, pe secţiune.
  2. Încingeţi o tigaie teflonată (preferabil una groasă în tablă) la temperatură mare.
  3. Presaţi cu dosul palmei bucăţile de vită.
  4. Săraţi şi piperaţi carnea pe ambele părţi.
  5. Adăugaţi uleiul în tigaia foarte încinsă.
  6. Frigeţi bucăţile de vită pe ambele părţi câte 1 minut.
  7. Adăugaţi vinul roşu şi oţetul balsamic în tigaie.
  8. Reduceţi focul la minim şi acoperiţi tigaia.
    [note]Vă recomandăm să vă rupeţi de la gură  😉  şi să vărsaţi peste vită un vin de cea mai bună calitate.[/note]
  9. Înăbuşiţi vita câte 4 minute pe fiecare parte.
    [tip]Când întoarceţi vita, stropiţi-o din abundenţă cu sosul din tigaie.[/tip]
  10. Luaţi tigaia de pe foc şi serviţi vita cu o lingură de sos din tigaie.

Friptura din muşchi de vită glazurat în vin roşu şi oţet balsamic se serveşte simplu, cu salată, care să nu-i acopere gustul aparte.

[warning]Conform instrucţiunilor de mai sus, vita se va găti în sânge/mediu, în funcţie de puterea focului. Dacă doriţi – deşi noi vă recomandăm să o încercaţi ca atare – puteţi creşte timpul de gătire în vin/oţet balsamic, dar nu mai mult de 1-2 minute în plus pe fiecare parte (5-6 minute).[/warning]


_____________________________________
print