Mai simplă decât o spune numele său aparent preţios, această friptură vă va uimi prin rafinamentul ei dezinvolt. Preţios – scuze de exprimare – e doar preţul ingredientelor. Pentru că muşchiul de vită este în sine un aliment preţios. Însă, în ciuda credinţei oarbe a mâncătorilor de vită, muşchiul se poate pregăti şi altfel decât pe grătar, fără să-şi piardă din valoare. Ba chiar să şi-o sporească. Acest fusion argentiniano-italian stă mărturie.
Porţii: 2
Timp de preparare: 25 minute
Ingrediente:
- 300-400 grame muşchi de vită
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1/4 pahar vin roşu aromat
- 1/4 pahar oţet balsamic
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi vita în două jumătăţi egale, pe secţiune.
- Încingeţi o tigaie teflonată (preferabil una groasă în tablă) la temperatură mare.
- Presaţi cu dosul palmei bucăţile de vită.
- Săraţi şi piperaţi carnea pe ambele părţi.
- Adăugaţi uleiul în tigaia foarte încinsă.
- Frigeţi bucăţile de vită pe ambele părţi câte 1 minut.
- Adăugaţi vinul roşu şi oţetul balsamic în tigaie.
- Reduceţi focul la minim şi acoperiţi tigaia.
[note]Vă recomandăm să vă rupeţi de la gură 😉 şi să vărsaţi peste vită un vin de cea mai bună calitate.[/note] - Înăbuşiţi vita câte 4 minute pe fiecare parte.
[tip]Când întoarceţi vita, stropiţi-o din abundenţă cu sosul din tigaie.[/tip] - Luaţi tigaia de pe foc şi serviţi vita cu o lingură de sos din tigaie.
Friptura din muşchi de vită glazurat în vin roşu şi oţet balsamic se serveşte simplu, cu salată, care să nu-i acopere gustul aparte.
[warning]Conform instrucţiunilor de mai sus, vita se va găti în sânge/mediu, în funcţie de puterea focului. Dacă doriţi – deşi noi vă recomandăm să o încercaţi ca atare – puteţi creşte timpul de gătire în vin/oţet balsamic, dar nu mai mult de 1-2 minute în plus pe fiecare parte (5-6 minute).[/warning]
_____________________________________