Antricotul sau muşchiul de vită, fript la foc iute şi caramelizat în oţet balsamic, servit cu o salată rapidă de roşii cherry şi ceapă roşie, face parte din delicatesele rapide şi reprezintă un model de alimentaţie sănătoasă prin prisma proporţiei dintre carne şi legume.
Porţii: 1
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 150 grame muşchi sau antricot de vită
- 3 linguri oţet balsamic
- 8 roşii cherry
- 1/4 ceapă roşie
- 1 mână de salată mixtă
- 1 pumn de crutoane
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
- Ungeţi carnea cu puţin ulei. Săraţi şi piperaţi.
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa fin.
- Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în două.
- Spălaţi şi uscaţi salata.
- Amestecaţi salata cu roşiile, ceapa şi puţin ulei.
- Încingeţi o tigaie teflonată sau o plită electrică.
- Frigeţi vita la foc iute pe ambele părţi.
- Adăugaţi oţetul balsamic şi întoarceţi vita pe ambele părţi timp de 1 minut până când oţetul se caramelizează pe carne.
- Scoateţi vita şi tăiaţi-o în fâşii groase de 1 centimetru.
Serviţi vita cu salata şi crutoane.