Măruntaiele de pui, pipote şi inimoare, scăldate într-un sos cremos de smântână cu nuanţe de muştar, servite cu mămăligă roşie, colorată cu sfeclă.
Câteva detalii care transformă un meniu banal în unul memorabil.
Porţii: 4
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
- 1,4 kilograme măruntaie de pui (inimi şi pipote)
- 1 litru supă de pui
- 70 de grame de unt
- 1 ceapă medie
- 400 ml smântână grasă
- 2 linguri muştar de Dijon (sau alt muştar puternic)
- 2 linguri oţet cu tarhon (sau 2 linguri de oţet şi o lingură de tarhon tocat)
- 200 grame de mălai
- 2 linguri de sfeclă (proaspătă sau din borcan)
- sare şi piper alb
Preparare:
- Curăţaţi şi spălaţi măruntaiele de pui. Daca pipotele sunt prea mari tăiaţi-le în două.
- Decojiţi şi tocaţi ceapa.
- Încingeţi 50 de grame de unt într-o tigaie adâncă sau cratiţă.
- Adăugaţi ceapa tocată şi sotaţi-o până devine sticloasă.
- Adăugaţi măruntaiele de pui şi sotaţi-le uşor.
- Stingeţi totul cu supa de pui, adăugaţi oţetul cu tarhon şi lăsaţi să fiarbă, la foc mediu, timp de 1 oră şi jumătate, până când carnea s-a înmuiat.
- Pasaţi sfecla şi puneţi-o la fiert, împreună cu restul de unt, în apa în care faceţi mămăliga. Faceţi o mămăligă de consistenţă medie.
- După ce carnea s-a fiert, adăugaţi un liezon din smântână cu muştar. Amestecaţi bine şi adăugaţi apă dacă este prea gros sosul.
- Potriviţi sosul de sare şi piper şi serviţi cu mămăliga roşie.
[warning]Dacă folosiţi sfeclă din borcan nu o fierbeţi prea mult deoarece se va decolora şi va influenţa direct culoarea mămăligii.[/warning]