Da, aţi citit bine. Chiar asta e. Un sandviş din pâine toast, cu brânză cu mucegai albastru (Gorgonzola sau altceva similar), rumenit la grill, tigaie sau în sandwich-maker şi servit cu dulceaţă de vişine. Încercaţi-l şi veţi fi suprinşi de gustul rafinat al acestei combinaţii, în care gustul picant al brânzei topite între feliile de pâine rumenite interacţionează cu notele dulci-acrişoare ale dulceţii.
Vezi aici și rețeta de Cotlet de porc cu sos de Gorgonzola.
Reţetă: Toast cu brânză cu mucegai și dulceață de vișine
Ingrediente:
- 8 felii de pâine toast
- 130 gr brânză cu mucegai albastru
- 50 gr unt gras (minim 80% grăsime) la temperatura camerei
- 4 linguri dulceaţă de vişine
Preparare:
- Tăiaţi brânza în felii subţiri sau sfârîmaţi-o cu o furculiţă pentru a o putea tartina.
- Faceţi patru perechi, potrivite ca dimensiuni, din feliile de pâine şi puneţi brânza în mod egal între ele.
- Ungeţi cu unt partea superioară a sandwich-urilor şi puneţi-le într-o tigaie (de preferat de teflon) cu partea unsă în jos. Rumeniţi-le la foc mediu.
- În timp ce pâinea se prăjeşte şi brânza se topeşte în interior, ungeţi cu unt şi cealaltă parte a sandwich-urilor şi întoarceţi-le, cu grijă să nu vă ardeţi, pentru a se rumeni pe ambele părţi.
- Sandwich-urile se taie în două, pe diagonală, şi se serveşte fiecare bucată cu o linguriţă de gem deasupra.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 10 minute
Porții: 2
[tip]Acest toast este potrivit cu orice dulceaţă de fructe roşii sau negre şi este cu adevărat spectaculos alături de dulceaţa de coacăze.[/tip]