Ceva Bun

Toast de brânză cu mucegai şi dulceaţă de vişine

Da, aţi citit bine. Chiar asta e. Un sandviş din pâine toast, cu brânză cu mucegai albastru (Gorgonzola sau altceva similar), rumenit la grill, tigaie sau în sandwich-maker şi servit cu dulceaţă de vişine. Încercaţi-l şi veţi fi suprinşi de gustul rafinat al acestei combinaţii, în care gustul picant al brânzei topite între feliile de pâine rumenite interacţionează cu notele dulci-acrişoare ale dulceţii.

Vezi aici și rețeta de Cotlet de porc cu sos de Gorgonzola.

Reţetă: Toast cu brânză cu mucegai și dulceață de vișine

Ingrediente:

  • 8 felii de pâine toast
  • 130 gr brânză cu mucegai albastru
  • 50 gr unt gras (minim 80% grăsime) la temperatura camerei
  • 4 linguri dulceaţă de vişine

Preparare:

  1. Tăiaţi brânza în felii subţiri sau sfârîmaţi-o cu o furculiţă pentru a o putea tartina.
  2. Faceţi patru perechi, potrivite ca dimensiuni, din feliile de pâine şi puneţi brânza în mod egal între ele.
  3. Ungeţi cu unt partea superioară a sandwich-urilor şi puneţi-le într-o tigaie (de preferat de teflon) cu partea unsă în jos. Rumeniţi-le la foc mediu.
  4. În timp ce pâinea se prăjeşte şi brânza se topeşte în interior, ungeţi cu unt şi cealaltă parte a sandwich-urilor şi întoarceţi-le, cu grijă să nu vă ardeţi, pentru a se rumeni pe ambele părţi.
  5. Sandwich-urile se taie în două, pe diagonală, şi se serveşte fiecare bucată cu o linguriţă de gem deasupra.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 2

[tip]Acest toast este potrivit cu orice dulceaţă de fructe roşii sau negre şi este cu adevărat spectaculos alături de dulceaţa de coacăze.[/tip]

print