Dulceaţa filelul de tilapia, peşte înrudit cu crapul însă crescut în apele dulci dar clare ale Asiei sau Africii,  merge de minune cu aromele europene ale pestoului genovez cu busuioc, ulei de măsline, parmezan şi semințe de pin. Gătit în cuptor (acoperit) sau la aburi, fileul de tilapia cu pesto este ideal pentru un prânz sau cină uşoară, alături de legume.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 2 fileuri de tilapia, fără piele
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri pesto genovez
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Ungeţi fileurile de peşte cu ulei de măsline.
  2. Asezonaţi cu sare şi piper.
  3. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  4. Amestecaţi pestoul cu usturoi.
  5. Ungeţi fileurile de peşte cu sosul obținut.
  6. Gătiţi fileurile de peşte la abur sau la cuptor (în tavă, acoperite cu folie, împreună cu 1/2 cană de apă, la 180 de grade), pentru 15 minute.

Fileurile de tilapia cu pesto se servesc cu garnituri de orez, cartof natur sau legume fierte la aburi.

[note] Dacă îl gătiți în aparatul de fiert la aburi, respectați timpul recomandat de producător. [/note]

print