Ceva Bun

Tartar de somon afumat cu avocado

Somonul afumat şi avocado, deşi provin din lumi total diferite, formează o combinaţie imbatabilă în orice circumstanţă. Ceea ce le uneşte, dincolo de compatibilitatea gusturilor, este concentraţia mare de grăsimi sănătoase pe care le conţin cele două ingrediente, somonul şi avocado fiind cei mai bogaţi din familiile lor, vegetale şi piscicole, în astfel de grăsimi. O salată-gustare minunată.

[readalso]Vezi şi sandvişul de somon cu avocado şi caviar[/readalso]

Reţetă: Tartar de somon cu avocado

Ingrediente:

  • 150 grame somon afumat
  • 1 avocado mare, bine copt dar nu foarte moale
  • 1 roşie medie, tare
  • 1 linguriţă de muştar dulce
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie

Preparare:

  1. Tocaţi somonul în cubuleţe sau fâşii. Amestecaţi-l cu muştarul.
  2. Tăiaţi în două fructul de avocado, scoateţi sâmburele, curăţaţi-l şi tocaţi-l în cubuleţe potrivit de mari (cu latura de maxim 1 cm). Stropiţi avocado cu zeama de lămâie, presăraţi cu puţină sare şi amestecaţi uşor.
  3. Tocaţi de aceeaşi manieră şi roşia.
  4. Fixaţi un inel de bucătărie în mijlocul unei farfurii.
  5. Ungeţi cu puţin muştar fundul farfuriei în interiorul inelului pentru a “lipi” ingredientele.
  6. Aşezaţi avocadoul şi presaţi-l uşor cu o ligură.
  7. Adăugaţi roşia şi presaţi-o de aceeaşi manieră.
  8. Adăugaţi somonul şi presaţi uşor.
  9. Stropiţi cu ulei de măsline şi serviţi. Opţional, puteţi adăuga un pic de oţet balsamic pentru decor şi contrast.

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 0

Porţii: 2

print