O delicatesă vegetariană, o reţetă desăvârşit de simplă, suprinzător de gustoasă, ce poate servi atât ca garnitură cât şi ca fel de mâncare în sine. Serviţi reci, alături de frigărui cu arome orientale, tăieţeii reci cu susan sunt o bucurie la casa omului.
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 500 grame tăieţei din grâu (preferabil orientali, cu ou)
- 6 linguri sos de soia
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri zahăr brun
- 3 linguri oţet (preferabil din orez)
- 3 linguri ulei de susan
- 1 linguriţă ulei picant (opţional)
- 3 cepe verzi
- 2 linguri seminţe de susan
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
- Pisaţi usturoiul şi tăiaţi ceapa verde rondele.
- Amestecaţi sosul de soia cu oţetul, zahărul, uleiul de susan şi cel picant.
- Amestecaţi sosul până când zahărul s-a dizolvat.
- Fierbeţi tăieţeii şi, cât sunt încă fierbinţi, stropiţi-i cu sosul preparat înainte.
- Amestecaţi bine pastele cu sosul.
- Adăugaţi usturoiul şi rondele de ceapă.
- Amestecaţi din nou.
- Presăraţi cu susan.
- Introduceţi pastele la rece pentru 30 de minute înainte de servire.
Tăieţeii cu susan se servesc reci, ca atare sau ca garnituri.