O supă cremă de roşii cu arome distincte italiene, dulce acrişoară, picantă şi parfumată, servită cu ravioli umpluţi cu brânză. O adevărată sărbătoare de vară.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 800 grame passata de roşii (pulpă de roşii decojite)
- 2 căni supă de pui
- 1 ceapă medie
- 1 ardei iute
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 lingură frunze de busuioc tocate
- 300 grame ravioli
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o.
- Îndepărtaţi seminţele ardeiului şi tocaţi-l.
- Topiţi untul într-o oală.
- Adăugaţi ceapa şi ardeiul şi sotaţi-le uşor timp de 1 minut.
- Adăugaţi făina şi rumeniţi-o uşor timp de aproximativ 20 de secunde.
- Adăugaţi passata de roşii şi supa.
- Fierbeţi la foc mediu timp de 20 de minute.
- Adăugaţi busuiocul tocat.
- Pasaţi supa în blender.
- Fierbeţi ravioli conform instrucţiunilor de pe etichetă.
Supa picantă de roşii cu busuioc se serveşte fierbinte, la temperatura camerei sau rece, cu ravioli.
[tip] Puteţi cumpăra ravioli de la supermarket (raftul cu paste uscate sau la frigiderul cu paste proaspete). Se pot înlocui cu alte paste umplute cu brânză.[/tip]
Am facut reteta asta pana acum de doua ori, e delicioasa si rapida (am cumparat conserva de rosii deja decorticate). In loc de supa de pui am folosit supa de legume, iar a doua oara nu am gasit ravioli si mi-a parut tare rau. E mult mai buna cu ravioli decat cu crutoane.
Comments are closed.