Specialitate din Styria, a doua provincie ca mărime din Austria, supa de vin – Weinsuppe – este o rețetă simbol. Cu o consistență delicată, această supă-desert îmbină aroma vinului cu parfumul de scorțișoară.
Porții: 2
Timp de preparare: 20 minute
- 4 cești de vin alb sec sau demi-sec
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de smântână
- 6 gălbenușuri
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 linguriță de scortisoara
- 4 felii de pâine albă
Preparare:
- Pregătiți crutoanele: tăiați pâinea cubulețe și rumeniți-o în unt; presărați scorțișoara peste crutoane și lăsați-le la răcit.
- Într-o crăticioară adâncă, turnați vinul. Când dă în clocot, adăugați zahărul și coaja rasă de lămâie. Fierbeți la foc mic câteva minute.
- Bateți gălbenușurile cu smântâna într-un bol. Adăugați un praf de sare.
- Încorporați gălbenușurile bătute în supă, amestecând continuu cu un tel. Lăsați să dea un clocot la sfârșit.
Supa de vin se servește caldă cu crutoanele cu scorțișoară.