Specialitate din Styria, a doua provincie ca mărime din Austria, supa de vin – Weinsuppe – este o rețetă simbol. Cu o consistență delicată, această supă-desert îmbină aroma vinului cu parfumul de scorțișoară.

Porții: 2

Timp de preparare: 20 minute

supa-de-vin Ingrediente:

  • 4 cești de vin alb sec sau demi-sec
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de smântână
  • 6 gălbenușuri
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță de scortisoara
  • 4 felii de pâine albă

Preparare:

  1. Pregătiți crutoanele: tăiați pâinea cubulețe și rumeniți-o în unt; presărați scorțișoara peste crutoane și lăsați-le la răcit.
  2. Într-o crăticioară adâncă, turnați vinul. Când dă în clocot, adăugați zahărul și coaja rasă de lămâie. Fierbeți la foc mic câteva minute.
  3. Bateți gălbenușurile cu smântâna într-un bol. Adăugați un praf de sare.
  4. Încorporați gălbenușurile bătute în supă, amestecând continuu cu un tel. Lăsați să dea un clocot la sfârșit.

Supa de vin se servește caldă cu crutoanele cu scorțișoară.

print