O supă surprinzătoare, modernă, proaspătă şi delicată. Farmecul ei stă în aroma fructată a perelor, combinată cu notele jucăuşe ale cresonului. Iar pentru a răspunde întrebării nerostite ( ce naiba e cresonul?!), suntem nevoiţi să precizăm că respectiva plantă – cunoscută în engleză sub numele de watercress – circulă prin mai toate supermarketurile noastre sub diverse nume – mai mult sau mai puţin eronate – de la năsturel la valeriană (sic!). O veţi recunoasşte cu siguranţă  după mănunchiul de frunzuliţe atât de specific (vezi foto).

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 30 de minute

Supă de pere cu creson

Ingrediente:

  • 4 pere tari de dimensiuni potrivite (conference ar fi minunate)
  • 100 grame de creson
  • 1 litru de supă se legume
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 150 ml smântână dulce
  • 1 limetă
  • sare
  • crutoane pentru servire

Preparare:

  1. Curăţaţi perele, îndepărtaţi-le cotorul şi tăiaţi-le în bucăţi mari.
  2. Spălaţi cresonul.
  3. Puneţi la fiert – în supa de legume – perele şi jumătate din creson.
  4. Fierbeţi la foc mic timp de 15-20 de minute.
  5. Extrageţi zeama din limetă.
  6. Luaţi vasul de pe foc şi pasaţi perele şi cresonul într-un blender.
  7. Adăugaţi în blender restul de creson – mai puţin câteva frunzuliţe păstrate pentru decor – şi zeama de lămâie şi pasaţi din nou.
  8. Turnaţi din nou supa într-o oală curată.
  9. Realizaţi un liezon din gălbenuşurile de ou amestecate cu smântâna dulce şi temperat cu puţină supă caldă.
  10. Adăugaţi liezonul în oală şi lăsaţi să mai dea totul un clocot.
  11. Asezonaţi supa cu sare după gust.

Supa de pere cu creson se serveşte caldă sau rece – decorată cu frunzuliţe de creson proaspăt -, cu crutoane, cuburi de brânză sau bucăţi de nucă prăjită.

print

2 Comentarii

  1. Foarte feinä Combinatie.
    Cunosc Rezeta de mult,singurul Lucru care il fac extra este cä räzälesc o Ceapä si o Cälesc un pic in Ulei…
    Are un Gust deosebit

  2. Eu n-am vazut in nici un supermarket, sub niciunul dintre dintre nume. O sa ma mai uit.

Comments are closed.