Supa de broccoli cu brânză cheddar (sau cedar) este o combinaţie de toamnă-iarnă-primăvară, densă şi cremoasă. Uşor şi rapid de făcut, mai ales dacă folosiţi broccoli congelat, această supă este plină de gust – de legume şi brânză – şi de satisfacţii (de bucătar).
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 500 grame broccoli congelat
- 250 grame brânză cheddar
- 1 litru supă de pui
- 400 ml lapte gras
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 vârf de cuşit de nucsoara măcinată
- sare
- piper alb
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le.
- Răzuiţi brânza.
- Topiţi untul într-o oală sau cratiţă adâncă.
- Sotaţi ceapa şi usturoiul timp de 1-2 minute.
- Adăugaţi făina şi rumeniţi-o uşor.
- Stingeţi cu supa de pui amestecând constant.
- Adăugaţi broccoli, laptele, nucşoara şi chimenul şi fierbeţi timp de 12-15 minute până se înmoaie legumele.
- Pasaţi supa.
- Adăugaţi brânza şi amestecaţi până se omogenizează.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
Supa de broccoli cu brânză se serveşte fierbinte, cu crutoane.