O reţetă deosebită de supă cremă de pui – varietate răspândită în multe dintre bucătăriile lumii – aromată discret cu cimbru şi muştar. Exact cum aţi auzit! O supă cremă surprinzătoare, fină, elegantă, generoasă în arome, minunată în zilele reci.
Porţii: 8-10
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
- 500 grame carne de pui fără os şi piele
- 1 tulpină de praz
- 2-3 morcovi
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 2,5 litri supă de pui
- 1 crenguţă de cimbru
- 450 ml smântână dulce
- 4 linguri de muştar
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de făină
- verdeaţă
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi morcovii şi ţelina şi tocaţi-le mărunt.
- Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l rondele.
- Tăiaţi carnea de pui cubuleţe.
- Topiţi untul într-o oală.
- Adăugaţi şi rumeniţi uşor zarzavaturile şi prazul până se înmoaie.
- Adăugaţi făina şi rumeniţi uşor.
- Adăugaţi carnea şi stingeţi cu supa de pui.
- Adăugaţi crenguţa de cimbru şi lăsaţi supa să fiarbă timp de 30 de minute.
- Luaţi supa de pe foc, îndepărtaţi crenguţa de cimbru şi pasaţi supa cu tot cu carnea şi legumele în blender.
- Puneţi din nou supa pe foc împreună cu smântâna dulce şi muştarul şi încălziţi-o fără să o fierbeţi.
- Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
Supa cremă de pui cu muştar şi cimbru se serveşte caldă, cu verdeaţă tocată deasupra şi crutoane de pâine.