O reţetă deosebită de supă cremă de pui – varietate răspândită în multe dintre bucătăriile lumii – aromată discret cu cimbru şi muştar. Exact cum aţi auzit! O supă cremă surprinzătoare, fină, elegantă, generoasă în arome, minunată în zilele reci.

Porţii: 8-10

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame carne de pui fără os şi piele
  • 1 tulpină de praz
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 2,5 litri supă de pui
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 450 ml smântână dulce
  • 4 linguri de muştar
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi morcovii şi ţelina şi tocaţi-le mărunt.
  2. Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l rondele.
  3. Tăiaţi carnea de pui cubuleţe.
  4. Topiţi untul într-o oală.
  5. Adăugaţi şi rumeniţi uşor zarzavaturile şi prazul până se înmoaie.
  6. Adăugaţi făina şi rumeniţi uşor.
  7. Adăugaţi carnea şi stingeţi cu supa de pui.
  8. Adăugaţi crenguţa de cimbru şi lăsaţi supa să fiarbă timp de 30 de minute.
  9. Luaţi supa de pe foc, îndepărtaţi crenguţa de cimbru şi pasaţi supa cu tot cu carnea şi legumele în blender.
  10. Puneţi din nou supa pe foc împreună cu smântâna dulce şi muştarul şi încălziţi-o fără să o fierbeţi.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.

Supa cremă de pui cu muştar şi cimbru se serveşte caldă, cu verdeaţă tocată deasupra şi crutoane de pâine.

print

1 comentariu

Comments are closed.