Supele şi în general mâncărurile pe bază de porumb sunt parte integrantă a culturii culinare a nativilor americani. Chiar şi astăzi, pe continentul nord şi sud american porumbul se bucură de o popularitate constantă. Supa cremă de porumb este o rafinare a unei fierturi simple şi săţioase. O reţetă care surprinde prin gust şi consistenţă.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 3 căni de porumb, proaspăt ras de pe cocean cu cuţitul (sau 2 conserve de 400 ml)
- 2 cartofi mari
- 1 ceapă
- 2 linguri de unt
- 1 lingură rasă praf de curry
- 1/2 linguriţă nucsoara măcinată
- 2 litri supă de legume
- 500 ml smântână dulce
- sare
- piper proaspăt măcinat
pentru servire
- 6 linguriţe ulei de dovleac (opţional)
- 2 cepe
- ulei pentru prăjit
- crutoane sau biscuiţi crackers
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mare.
- Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cuburi.
- Încingeţi untul într-o oală.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa 1 minut.
- Adăugaţi cartofii, porumbul, nucșoara şi praful de curry.
- Stingeţi cu supa de legume.
- Fierbeţi 40 de minute până când cartofii sunt bine fierţi.
- Pasaţi supa în blender şi adăugaţi smântâna dulce.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Pentru servire: curăţaţi cele două cepe, tăiaţi-le peştişori şi prăjiţi-le bine (fără să le ardeţi, la foc mediu).
Supa cremă de porumb se serveşte cu ceapă prăjită, ulei de dovleac şi crutoane.