O raritate în bucătăria lumii, supa cremă de păstârnac covârşeşte simţurile prin textura fină, aroma complexă şi luxuriantă. O supă picantă şi totuşi suprinzător de delicată în ciuda caracterului indian. Faceţi-vă o supriză plăcută. Încercaţi-o.
Există mai multe varietăţi pentru această reţetă, unele cu smântână, altele cu lapte de cocos, unele cu morcovi, altele doar cu păstârnac. Cea mai de jos e doar una dintre ele.
Porţii: 12
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 400 grame rădăcină de păstârnac
- 400 de grame rădăcină de morcov
- 1 ceapă mare
- 4 căţei de usturoi
- 1 bucată de ghimbir de 3-4 centimetri
- 1 lunguriţă curcumă
- 1 lingură rasă de coriandru măcinat
- 2 linguri rase chimion măcinat
- 1 lingură de unt
- 600 ml supă de pui
- 500 ml lapte
- 200 grame de smântână
- 4 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ceapa, usturoiul, ghimbirul, morcovii şi păstârnacul şi tăiaţi-le în cuburi mari.
- Topiţi untul într-o oală.
- Adăugaţi legumele şi sotaţi-le până se înmoaie.
- Adăugaţi curcuma, coriandrul şi chimionul.
- Stingeţi cu supa de pui şi laptele.
[warning]Pentru a vă asigura că laptele nu se va brânzi în timpul procesului de preparare, puteţi să îl fierbeţi în prealabil.[/warning] - Fierbeţi la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt bine pătrunse.
- Pasaţi legumele împreună cu supa în blender.
- Puneţi din nou supa în oală, adăugaţi smântâna şi zeama de lămâie, asezonaţi cu sare şi piper.
- Lăsaţi să mai dea supa un clocot şi opriţi focul.
Supa cremă de păstârnac se serveşte fierbinte, cu o lingură de smântână sau cuburi de brânză.
_________________________________