O supă cremă cu adevărat deosebită. Concepută pentru un experiment, această supă epatează prin gust şi consistenţă. Textura fină, cremoasă a păstârnacului şi notele tari, picante de Gorgonzola se amestecă armonios în această cremă rafinată. Touch-ul final: câteva picături de reducţie de oţet balsamic pentru un plus de aciditate.
Un experiment fericit.
Porţii: 6
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 1 kilogram de păstârnac curăţat
- 1 ceapă
- 50 grame de unt
- 2 litri supă de pui sau legume
- 140 grame Gorgonzola
- 400 ml smântână dulce
- 1 linguriţă rasă de nucsoara
- piper proaspăt măcinat
- 6 linguriţe reducţie de oţet balsamic
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi păstârnacul şi tocaţi-le mare.
- Încingeţi untul într-o oală.
- Adăugaţi ceapa şi păstârnacul şi sotaţi-le uşor câteva minute până se înmoaie.
- Adăugaţi supa şi nucşoara.
- Fierbeţi la foc portivit 25 de minute.
- Adăugaţi smântâna dulce şi lăsaţi să mai dea câteva clocote.
- Luaţi supa de pe foc şi pasaţi-o într-un blender cu pahar sau de mână.
- Adăugaţi Gorgonzola ruptă în bucăţi şi pasaţi din nou.
- Turnaţi supa în boluri/farfurii de servire.
- Trasaţi câteva dungi din reducţie de oţet balsamic. Adăugaţi puţin piper proaspăt măcinat.
Supa cremă de păstârnac se serveşte fierbinte, cu crutoane sau nucă prăjită.
[warning]Atenţie la sarea din supă. Dacă supa este prea concentrată, înlocuiţi o parte cu apă, deoarece şi brânza conţine sare.[/warning]
[tip]Reducţia de oţet se obţine prin fierberea la foc mic timp de câteva minute a oţetului balsamic. În urma procesului de evaporare a apei, veţi obţine o cremă vâscoasă.[/tip]
_____________________________________________