O supă cremă fină şi catifelată ale cărei arome tulbură în mod plăcut bolta palatină. Din textura aerată de culoare fistichie răzbat amestecat aromele de mazăre şi ţelină, accentuate de iaurt şi parfumate cu un strop de praf de curry. O reţetă simplă şi cu atât mai memorabilă.
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
- 1,5 litru supă de pui sau vită
- 600 grame de mazăre boabe
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 1 ceapă medie
- 1 lingură de unt
- 1 linguriţă praf de curry
- 300 ml iaurt
- 2 gălbenuşuri de ou
- 80 grame caşcaval ras sau gruyere
- 1 linguriţă de harissa (opţional)
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi ţelina.
- Tăiaţi ceapa şi ţelina în cuburi mari.
- Topiţi untul într-o oală.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi ţelina.
- Stingeţi cu supa.
- Adăugaţi mazărea şi fierbeţi la foc mediu până când legumele sunt pătrunse.
- Faceţi un liezon din gălbenuşurile de ou şi iaurt.
- Luaţi supa de pe foc şi pasaţi-o în blender.
- Adăugaţi liezonul treptat în supă în timp ce pasați.
- Adăugaţi praful de curry.
[note] Dacă doriți o supă mai picantă, adăugați harissa în acest punct. [/note] - Puneţi din nu supa la fiert, la foc mic şi încălziţi-o fără să o fierbeţi.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
Serviţi cu crutoane şi caşcaval ras.
[note]Pentru această reţetă puteţi folosi atât mazăre proaspătă, cât şi congelată.[/note]