O supă cremă fină şi catifelată ale cărei arome tulbură în mod plăcut bolta palatină. Din textura aerată de culoare fistichie răzbat amestecat aromele de mazăre şi ţelină, accentuate de iaurt şi parfumate cu un strop de praf de curry. O reţetă simplă şi cu atât mai memorabilă.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

  • 1,5 litru supă de pui sau vită
  • 600 grame de mazăre boabe
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 300 ml iaurt
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 80 grame caşcaval ras sau gruyere
  • 1 linguriţă de harissa (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi ţelina.
  2. Tăiaţi ceapa şi ţelina în cuburi mari.
  3. Topiţi untul într-o oală.
  4. Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi ţelina.
  5. Stingeţi cu supa.
  6. Adăugaţi mazărea şi fierbeţi la foc mediu până când legumele sunt pătrunse.
  7. Faceţi un liezon din gălbenuşurile de ou şi iaurt.
  8. Luaţi supa de pe foc şi pasaţi-o în blender.
  9. Adăugaţi liezonul treptat în supă în timp ce pasați.
  10. Adăugaţi praful de curry.
    [note] Dacă doriți o supă mai picantă, adăugați harissa în acest punct. [/note]
  11. Puneţi din nu supa la fiert, la foc mic şi încălziţi-o fără să o fierbeţi.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper.

Serviţi cu crutoane şi caşcaval ras.

[note]Pentru această reţetă puteţi folosi atât mazăre proaspătă, cât şi congelată.[/note]

print

6 Comentarii

  1. am facut fara cascaval ras si fara harissa: a iesit excelent, maine repetam figura.
    ce alte modificari fortate am operat: am folosit amestec congelat de albitura pt ciorbe, adica pastarnac, telina si morvov rase, insa nu cred ca asta a deviat mult rezultatul final.

    la fel, nota maxima si pentru ciorba de pui cu salata si iaurt: initial ne-am uitat cam lung, insa, dupa 3-4 retete excelente, am mers pe incredere si bine am facut, la fel ca la ciulamaua de pui cu ardei copti:)

    am scris eu astea acum, seara, racorindu-ma cu un pahar mare de ayran foarte bun.
    domnule, pe ansamblu, felicitari si multumiri de la doi mancaciosi!

  2. Help! Nu înţeleg cum pot printa această reţetă (sau oricare alta de pe site).
    E aici un semn de print, dar nu se întâmplă nimic când apăs pe el.
    Nu există o variantă printabilă a reţetei? Desigur că dacă încerc din meniul browserului îmi printează toată pagina… eu vreau doar reţeta.
    Mulţumesc!

      • Butonul de imprimare funcţionează în Chrome, dar nu funcţionează în Opera. Oricum şi în Chrome mi se pare că funcţionează defectuos… pentru că printează 7 pagini (toate informaţiile din pagina de internet), care nu mă interesează – ce rost are să printez 7 pagini când de fapt reţeta are doar 1-2 pagini? Plus că fontul iese mic. Am printat reţeta în condiţii optime doar cu linkul cu transformarea în pdf.
        V-aş sugera totuşi să aveţi un buton mai prietenos pentru reţete printer-friendly, că nu stă nimeni să gătească după laptop în bucătărie.
        Sau poate eroarea tehnică e la mine şi nu-i dau de cap.
        Mulţumesc şi abia aştept să vă povestesc cum a ieşit supa! 🙂

Comments are closed.