O supă cremă extraordinară, o extensie a clasicei supe turceşti sau libaneze de linte, bogată în fibre şi excelentă pentru zilele de iarnă. Un preparat deosebit, vegetarian sau de post. O rețetă foarte ușor de preparat de către oricine.
Porţii: 8
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 1 1/2 căni de linte roşie
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 3 roşii (o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri pastă de tomate)
- 2 litri de supă de legume
- 1 lingură chimion măcinat
- 1 lingură mentă uscată
- 1 lămâie
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ceapa, cartofii, morcovii, pătrunjelul, usturoiul şi tocaţi-le.
- Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
- Extrageţi sucul de lămâie.
- Încingeţi uleiul într-o oală.
- Sotaţi ceapa şi usturoiul 30 de secunde.
- Adăugaţi restul legumelor şi sotaţi-le.
- Adăugaţi lintea şi roşiile.
- Adăugaţi supa de legume.
- Lăsaţi supa să fiarbă 40 de minute la foc potrivit.
- Adăugaţi chimionul, menta şi sucul de lămâie.
- Luaţi supa de pe foc şi pasaţi-o în blender.
Supa cremă de legume cu linte se serveşte caldă sau rece, decorată cu oţet balsamic.