Supa cremă de fasole nu este, aşa cum pare la prima vedere, o fasole bătută diluată, ci o reţetă radical diferită, mai proaspătă şi mai rafinată. Servită cu o salsa (salată tocată mărunt) de roşii cu ceapă şi busuioc, supa cremă de fasole se poate servi atât caldă cât, mai ales, rece.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 600 grame boabe fierte de fasole (3 conserve a câte 420 grame)
- 4 căţei de usturoi
- 4 roşii
- 1 ceapă roşie mare
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 4 linguri parmezan ras
- 3-4 linguri busuioc tocat
- sare
- piper
Preparare:
[note]Dacă nu vă plac aromele de fenicul şi chimen, puteţi renunţa la ele. Dar chimenul şi feniculul, dincolo de gustul specific, sunt tratamente naturale împotriva balonării.[/note]
- Strecuraţi şi clătiţi boabele de fasole sub un jet de apă rece.
- Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
- Tocaţi mărunt roşiile şi ceapa.
- Amestecaţi ceapa cu roşiile, 2 linguri busuioc tocat şi 2 linguri ulei de măsline. Introduceţi salsa la rece până la servire.
- Tocaţi usturoiul şi pisaţi seminţele de chimen şi fenicul.
- Încingeţi uleiul de măsline într-o oală sau cratiţă adâncă.
- Adăugaţi şi sotaţi 30 de secunde usturoiul şi busuiocul.
- Adăugaţi chimenul şi feniculul şi mai sotaţi 30 de secunde.
- Adăugaţi boabele de fasole şi 900 ml de apă.
- Lăsaţi să fiarbă fasolea timp de 10-12 minute până boabele prind a se sfărâma.
- Luaţi de pe foc şi pasaţi.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
Supa cremă de fasole se serveşte caldă sau rece, cu salsa de roşii (vezi foto) şi parmezan presărat peste, cu crutoane sau pâine prăjită.
pentru o ciorbita gustoasa va recomand legumele congelate sau la conserva, Bonduelle. Sanatoase, delicioase si usor de preparat, un raport calitate pret foarte bun :).
Comments are closed.