O supă cremă cu adevărat fistichie – supa cremă de broccoli cu limetă și creveți. În spatele aparenţei cremoase, blânde, se ascund aprige parfumuri asiatice, aromă de ghimbir şi note proaspete de lămâie verde şi ardei iute. Creveţii vin doar să competeze fericit acest festin.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Supă cremă de fasole. [/readalso]
Reţetă: Supă cremă de broccoli cu limetă și creveți
Ingrediente:
- 1,2 kilograme florete de broccoli congelat
- 600 ml supă de legume
- 200 ml smântână dulce
- coaja rasă de la o limetă
- 4-6 linguri zeamă limetă
- 1 linguriţă zdravănă de ghimbir ras
- 1 ardei iute mic
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 120 grame creveţi mici, decorticaţi
- 1 linguriţă harissa
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper alb
Preparare:
- Îndepărtaţi seminţele ardeiului şi tăiaţi-l fin.
- Încingeţi untul într-o cratiţă adâncă.
- Adăugaţi şi rumeniţi făina câteva secunde.
- Stingeţi cu supa.
- Adăugaţi ardeiul iute, coaja rasă de limetă şi ghimbirul.
- Când supa începe să fiarbă, adăugaţi floretele de broccoli.
- Fierbeţi acoperit, la foc mediu, 15 minute.
- Transferați supa într-un blender.
- Adăugaţi smânâna dulce şi pasaţi supa.
- Adăugaţi zeama de limetă.
- Asezonaţi, după gust, cu sare şi piper alb.
- Separat, rumeniţi creveţii 3-4 minute în ulei. Adăugaţi 1 linguriţă de harissa şi amestecaţi.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 25 minute
Porții: 4
Supa cremă de broccoli cu limetă şi ghimbir se serveşte cu creveţi şi crutoane.