Un desert de sezon, simplu şi uşor, care aduce, pe lângă dulceaţa fermecătoare a căpşunilor proaspete, o vagă nostalgie după copilărie. Vă mai amintiţi?!
Acest desert ingenuu se prepară relativ repede din doar 3 ingrediente: zahăr, albuş de ou şi căpşuni. Dacă în această perioadă căpşunile sunt proaspete, mare atenţie la ouă deoarece vor fi consumate crude. Verificaţi prospeţimea ouălor scufundându-le într-un pahar cu apă rece: dacă oul stă culcat orizontal pe fundul paharului, e prospăt şi poate fi folosit.
Porţii: 4
Timp preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 500 grame căpşuni proaspăte
- 200 grame de zahăr
- 2 albuşuri
- 1 lingură de zeamă de lămâie
Preparare:
- Pasaţi sau zdrobiţi cu o furculiţă fructele împreună cu zahărul.
- Bateţi cu ajutorul unui mixer cele două albuşuri împreună cu zeama de lămâie până obţineţi o spumă albă şi tare.
- Adăugaţi şi încorporaţi treptat în crema de ou căpşunile şi zahărul. Amestecaţi până când obţineţi o spumă fină de consistenţa unui iaurt.
Spuma de căşuni se poate servi imediat, ornată cu bucăţi de căpşuni şi o frunzuliţă de busuioc, dar şi mai bună este după ce stă puțin la rece.
[warning]Ca orice produs care conţine ouă proaspete, spuma de căpşuni nu este recomandată femeilor însărcinate.[/warning]