O porţie de paste cu adevărat specială, pentru amatorii de picanterii, în care se reunesc două reţete clasice ale bucătăriei italiene: aglio, olio & peperoncini şi spaghetti cu lămâie. Aşadar paste cu ton într-un sos simplu cu lămâie, usturoi, ardei iute şi pătrujel. O delicatesă!
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 250 grame spaghetti
- 6 căţei de usturoi mari
- 1 ardei iute
- 1 lămâie
- 1 conservă ton de aproximativ 200 grame (preferabil bucăţi)
- 6 linguri de ulei de măsline
- 1 legăturică pătrunjel tocat
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 4 linguri de parmezan ras (pentru servire)
Preparare:
- Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 6-8 linguri de apă în care au fiert pastele.
- Scurgeţi lichidul din conservă.
- Tocaţi ardeiul iute, extrageţi zeama de lămâie.
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi fiecare căţel în două.
- Puneţi usturoiul împreună cu uleiul într-o tigaie şi încălziţi la foc mic pentru a extrage gustul din usturoi. Scoateţi şi aruncaţi usturoiul.
[warning]Nu lăsaţi usturoiul să-şi schimbe culoarea deoarece va deveni amar.[/warning] - Adăugaţi ardeiul iute și sotați-l un minut.
- Adăugați zeama de lămâie, tonul, 6 linguri de apă în care au fiert pastele, verdeaţă, sare şi piper.
- Adăugaţi pastele fierte și scurse în tigaie şi amestecaţi uşor, pe foc, timp de 2-3 minute, până când pastele absorb lichidul.
Pastele cu ton, usturoi şi lămâie se servesc imediat presărate cu parmezan ras.