Ceva Bun

Spaghetti cu ton, usturoi şi lămâie

O porţie de paste cu adevărat specială, pentru amatorii de picanterii, în care se reunesc două reţete clasice ale bucătăriei italiene: aglio, olio & peperoncini şi spaghetti cu lămâie. Aşadar paste cu ton într-un sos simplu cu lămâie, usturoi, ardei iute şi pătrujel. O delicatesă!

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 6-8 linguri de apă în care au fiert pastele.
  2. Scurgeţi lichidul din conservă.
  3. Tocaţi ardeiul iute, extrageţi zeama de lămâie.
  4. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi fiecare căţel în două.
  5. Puneţi usturoiul împreună cu uleiul într-o tigaie şi încălziţi la foc mic pentru a extrage gustul din usturoi. Scoateţi şi aruncaţi usturoiul.
    [warning]Nu lăsaţi usturoiul să-şi schimbe culoarea deoarece va deveni amar.[/warning]
  6. Adăugaţi ardeiul iute și sotați-l un minut.
  7. Adăugați zeama de lămâie, tonul, 6 linguri de apă în care au fiert pastele, verdeaţă, sare şi piper.
  8. Adăugaţi pastele fierte și scurse în tigaie şi amestecaţi uşor, pe foc, timp de 2-3 minute, până când pastele absorb lichidul.

Pastele cu ton, usturoi şi lămâie se servesc imediat presărate cu parmezan ras.

print