Somonul adaugă un plus de gust şi consistenţă în această reinterpretare a clasicului A.O.P. (Aglio, Olio, Peperoncini). O rețetă ușor de preparat și foarte rapidă, ideală pentru cei cărora le plac atât pastele cât și mâncărurile picante – spaghetti cu somon, ardei iute și usturoi.
[readalso]Vezi și rețeta de: Spaghetti cu creveți, coriandru și limetă [/readalso]
Reţetă: Spaghetti cu somon, ardei iute și usturoi
Ingrediente:
- 250 grame spaghetti
- 140 grame filé de somon
- 1 lămâie
- 4 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 linguri parmezan ras
- 2 linguri pătrunjel
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Încălziţi cuptorul la 170 de grade (foc mediu).
- Ungeţi fileul de somon cu puţin ulei, presăraţi cu sare şi piper şi introduceţi-l pe o tavă la cuptor pentru 12-15 minute (în funcţie de cât de încins este cuptorul).
- Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele.
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
- Tocaţi ardeiul iute (îndepărtaţi seminţele dacă vreţi să fie mai puţin picant).
- Încălziţi uleiul, la foc minim, într-o tigaie împreună cu ardeiul iute, usturoiul şi 1/2 linguriţă de sare. Usturoiul nu trebuie să se prăjească.
- Adăugaţi pastele fierte și scurse de apă, 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele, pătrunjelul tocat şi somonul gătit, desfăcut cu furculiţa.
- Amestecaţi bine.
- Serviţi pastele presărate cu piper proaspăt măcinat şi parmezan ras, alături de sferturi de lămâie.
- Pastele cu somon, ardei iute şi usturoi se servesc fierbinţi, cu un pahar de vin roşu sau alb.
Timp de pregătire: 10 minute Timp de gătire: 20 minute
Porții: 2