O reţetă fusion simplă şi sofisticată. Clasicul somon în sos de smântână dulce cunoaşte o nouă dimensiune a gustului în compania wasabi-ului, puternic şi personal. Această rețetă de spaghetti cu somon afumat și wasabi este, cu siguranță, o rețetă de încercat, mai ales pentru iubitorii de paste.
Reţetă: Spaghetti cu somon afumat și wasabi
Ingrediente
- 250 grame spaghetti
- 160 grame somon afumat
- 200 ml smântână dulce
- 1 lingură de unt gras
- 50 ml vin alb sec
- 2-4 linguriţe wasabi
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 2 linguri parmezan
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare
- Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 4-5 linguri de apă în care au fiert.
- Tăiaţi somonul fâşii.
- Într-o tigaie, topiţi untul împreună cu smântâna dulce şi vinul.
- Adăugaţi 2 linguriţe de wasabi şi câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
- Adăugaţi somonul şi mai daţi un clocot.
- Adăugaţi pastele şi pătrunjelul şi amestecaţi uşor.
- Montaţi pastele în farfurii.
- Presăraţi cu parmezan şi piper proaspăt măcinat.
- Pastele cu somon afumat şi wasabi se servesc fierbinţi, cu wasabi suplimentar pentru doritorii de senzaţii tari.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porții: 2