Reţetă alternativă la varianta clasică, această versiune a pastelor cabonara este de multe ori chiar mai populară decât originalul, datorită consistenţei cremoase a sosului. Deşi în bucătăria tradiţională italiană gătitul cu smântână (panna) este mai degrabă o rară excepţie decât o regulă, iar smântâna este dulce, nefermentată, această versiune de spaghetti carbonara este foarte apreciată, în special în Statele Unite.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 1 pachet spaghetti (500 grame)
- 400 grame bacon
- 400 grame smântână (minim 18% grăsime)
- 4 gălbenuşuri
- 1 pahar de vin alb, sec
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă nucsoara rasă
- 4 linguri parmezan ras
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Tăiaţi baconul cubuleţe.
- Amestecaţi gălbenuşurile cu smântâna, paharul de vin, nucşoara, parmezanul, puţină sare şi piper.
- Fierbeţi pastele, al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi baconul şi rumeniţi-l uşor.
- Adăugaţi amestecul de smântână şi amestecaţi uşor până se leagă.
- Amestecaţi sosul cu pastele fierbinţi (fierte şi scurse de apă).
Spaghetti cabonara cu smânână se servesc imediat, presărate din abundenţă cu piper negru proaspăt măcinat.