Reţetă alternativă la varianta clasică, această versiune a pastelor cabonara este de multe ori chiar mai populară decât originalul, datorită consistenţei cremoase a sosului. Deşi în bucătăria tradiţională italiană gătitul cu smântână (panna) este mai degrabă o rară excepţie decât o regulă, iar smântâna este dulce, nefermentată, această versiune de spaghetti carbonara este foarte apreciată, în special în Statele Unite.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 1 pachet spaghetti (500 grame)
  • 400 grame bacon
  • 400 grame smântână (minim 18% grăsime)
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 pahar de vin alb, sec
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă nucsoara rasă
  • 4 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Tăiaţi baconul cubuleţe.
  2. Amestecaţi gălbenuşurile cu smântâna, paharul de vin, nucşoara, parmezanul, puţină sare şi piper.
  3. Fierbeţi pastele, al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  5. Adăugaţi baconul şi rumeniţi-l uşor.
  6. Adăugaţi amestecul de smântână şi amestecaţi uşor până se leagă.
  7. Amestecaţi sosul cu pastele fierbinţi (fierte şi scurse de apă).

Spaghetti cabonara cu smânână se servesc imediat, presărate din abundenţă cu piper negru proaspăt măcinat.

print

11 Comentarii

  1. Mbun! tocmai am terminat de savurat aceasta mancare delicioasa! Am folosit tagliatelle in loc de paste, si am aruncat din greseala si un catel de usturoi tocat marunt. Yami!

  2. O bunatate! De cind am gasit aceasta receta, mereu o pregatesc, e pur si simplu delicioasa!!!! Mersi mult!

  3. Astazi o sa fac delicioasa reteta,..am cam zabovit pe internet pana sa dau de o reteta “credibila” :D…tare ma bucur ca am dat de site-ul acesta…:)

  4. Caut o reteta de genul acesta de mult si acum in sfarsit am gasit!!! Azi mi-am facut si au fost delicioase.

  5. Extraordinar de buna reteta!!! Imi place mult!
    Pastele au iesit delicioase! Multumesc si pofta buna tuturor!

  6. Mie mi s-a taiat sosul, galbenusul s-a coagulat si s-a facut mai mult o papara decat un sos de smantana…

  7. Deci, prietene, asta e cea mai proasta reteta care s/o pleostit paste ochii mei batrani de bucatar. Lucrez la Taverna Cosasilor, din Suceava, un local rustic ce dubleaza ca restaurant, predominant pentru nefumatori. Am facut un curs in Italia acum cativa ani despre specificul lor national. E foarte important sa adaugi lapte in amestec, intr/un mod similar ca in sosul Béchamel si maghiran la sfarsit.

    • Prietene, esti praf. Banuiesc ca in Suceava, in locul ala de ii faci matale reclama, predominant pentru nefumatori, se face cea mai tare carbonara:) Ramai la radauteana matale, ca la pastele nu ai nimerit-o. Am lucrat in 5 restaurante in 11 ani in Italia. Nu am auzit nicaieri de taieteii cu lapte si maghiran de care zici. Iar daca chiar ai fost la un curs, ai nimerit la unul prost. Am auzit de retete in care se baga oregano, busuioc sau maghiran. Lapte niciodata.Iar daca faci un Bechamel, inseamna ca faci un sos lung cu faina, ceea ce e o mizerie. Poate la vreo cantina ai avea sanse cu asa ceva.Sau in America. Ca aia mananca orice dac le zici ca e italian. Cat despr elocul la care ii faci reclama ca bucatar…cred ca ii faci antireclama..

Comments are closed.