Somonul afumat se simte foarte bine în compania consistentă a smântânii, acompaniat de boabele dulci de mazăre şi feliile de ciuperci. O reţetă de paste pe cât de consistentă pe atât de rafinată.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 400 grame spaghetti (spaghete)
- 350 grame file somon afumat
- 400 ml smântână dulce grasă (32%)
- 1 cană de mazăre congelată
- 8 ciuperci de cultură
- 1 ceapă medie
- 2 linguri de unt
- 1 legătură mare pătrunjel proaspăt
- sare
- piper proapăt măcinat
Preparare:
- Fierbeţi pastele.
- Tăiaţi fâşii sau rupeţi cu mâna somonul.
- Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa.
- Tăiaţi ciupercile felii.
- Topiţi untul şi sotaţi ceapa 1-2 minute, până când se înmoaie, fără a se prăji.
- Adăugaţi ciupercile.
- Stingeţi cu smântâna.
- Lăsaţi să dea fiarbă 1-2 minute până când ceapa este bine pătrunsă.
- Adăugaţi somonul şi mazărea şi lăsaţi sosul pe foc alte 4-5 minute.
- Asezonaţi cu sare.
- Amestecaţi sosul cu pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat.
Pastele cu somon, mazăre şi ciuperci se servesc cu piper proaspăt măcinat.