Somonul afumat se simte foarte bine în compania consistentă a smântânii, acompaniat de boabele dulci de mazăre şi feliile de ciuperci. O reţetă de paste pe cât de consistentă pe atât de rafinată.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 400 grame spaghetti (spaghete)
  • 350 grame file somon afumat
  • 400 ml smântână dulce grasă (32%)
  • 1 cană de mazăre congelată
  • 8 ciuperci de cultură
  • 1 ceapă medie
  • 2 linguri de unt
  • 1 legătură mare pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper proapăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele.
  2. Tăiaţi fâşii sau rupeţi cu mâna somonul.
  3. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa.
  4. Tăiaţi ciupercile felii.
  5. Topiţi untul şi sotaţi ceapa 1-2 minute, până când se înmoaie, fără a se prăji.
  6. Adăugaţi ciupercile.
  7. Stingeţi cu smântâna.
  8. Lăsaţi să dea fiarbă 1-2 minute până când ceapa este bine pătrunsă.
  9. Adăugaţi somonul şi mazărea şi lăsaţi sosul pe foc alte 4-5 minute.
  10. Asezonaţi cu sare.
  11. Amestecaţi sosul cu pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat.

Pastele cu somon, mazăre şi ciuperci se servesc cu piper proaspăt măcinat.

print