Frigăruile de pui grecești nu sunt, cel puţin aparent, cu nimic mai cu moţ decât cele de româneşti. În profunzime însă, marinarea în zeamă de lămâie cu ulei de măsline şi oregano dă un nou gust pieptului de pui. Marinaţi din timp carnea de pui şi pregătiţi-o pe grătar, la iarbă verde.
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute (plus 2 ore pentru marinare)
Ingrediente:
- 1,2 kilograme piept de pui fără piele şi os
- 1 lămâie
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oregano uscat
- sare
- piper
- pita şi tzatziki pentru servire
Preparare:
- Curăţaţi carnea de pieliţe şi tăiaţi-o cuburi cu latura de 2-2,5 centimetri.
- Extrageţi sucul din lămâie.
- Faceţi o marinată din ulei de măsline, zeamă de lămâie, oregano, sare şi piper.
- Amestecaţi marinata cu bucăţile de carne.
- Introduceţi carnea la rece pentru 2 ore.
- Scoateţi carnea şi înşiraţi-o pe ţepuşe (câte 4-5 bucăţi pe o ţepuşă).
[note] Dacă folosiți bețe de frigărui, puneți-le la înmuiat 30 de minute înainte de folosire pentru a nu se arde pe grătar. [/note] - Frigeţi frigăruile, pe grătar sau plită.
Souvlaki de pui se servesc cu pita şi tzatziki.