Un sos ce răsfață mușchiul de vită, în special, dar merge foarte bine și cu somon sau carne de pui.
Porții: 200 ml
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 200 ml smântână dulce
- 150 ml vin alb sec
- 1 linguriță muștar de Dijon
- 10 ml coniac
- 1 lingură de boabe de piper verde (zvântate de saramură)
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat sau cozi foarte tinere de ceapă verde
- sare și piper
Preparare:
- Puneți vinul alb într-o crăticioară adâncă la foc mediu până dă în clocot. Adăugați coniacul și lăsați să fiarbă la foc mic 10 minute până scade la jumătate.
[tip] Nu acoperiți cu capac crăticioara în care fierbeți sosul. [/tip] - Adăugați smântâna dulce, puțin câte puțin, amestecând continuu cu un tel. După ce ați încorporat toată smântâna, lăsați sosul la fiert încă 10 minute până se îngroașă.
- Adăugați muștarul, boabele de piper verde și pătrunjelul tocat. Luați de pe foc. Potriviți de sare și piper.
Sosul de piper verde se servește fierbinte alături de fripturi (vită, somon, rață etc).
Sos bunnnnnn
a fost ft bun vi-l recomand cu carne de vita prajita
Delicios,ce gust bun cu somon si sparanghel!
Comments are closed.