Un sos cu adevărat deosebit. Dulce acrişor, opţional picant, rapid şi uşor de făcut, gustos şi foarte versatil. La limita dintre un ketchup  sau zacuscă rapidă – şi dietetică – şi o cremă vegetariană, acest sos se pretează la multiple feluri de gustări sau chiar sos de sine stător pentru sine sau fripturi.

Porţii: 8-10

Timp de preparare: 10 minute

Sos rapid de ardei copt
Ingrediente:

  • 1 borcan de ardei copţi
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căţei de  usturoi
  • 1 linguriţă frunze de busuioc uscat (sau 1 lingură de busuioc proaspăt)
  • 1 linguriţă sos de chili (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Scoateţi şi scurgeţi ardeii de lichidul în care au fost conservaţi.
  2. Curăţaţi căţeii de usturoi.
  3. Pasaţi într-un mixer sau blender ardeii copţi, sosul de ardei iute, ulei de măsline, ketchup, usturoi, frunzele de busuioc, sare şi piper.
  4. Acoperiţi borcanul şi ţineţi-l la rece până la servire.

Pentru ce se poate folosi sosul de ardei copt:

  • sandvişuri cu carne friptă sau fiartă
  • sandvişuri cu brânză feta
  • sos pentru fripturi
  • dressing pentru fasole fiartă
  • cartofi copţi sau prăjiţi
  • tartine vegetariene sau de post
  • etc.

[tip]Pentru această reţetă se pot folosi şi ardei proaspăt copţi sau ardei copt congelat (decongelat în prealabil). În acest caz adăugaţi 2 linguri de oţet şi 1 linguriţă de zahăr.[/tip]

print