În mod normal, carnea de peşte se marinează rar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Numai că somonul nu e orice peşte. Încercaţi marinata asta pentru a pune accentua calităţile somonului cu un plus de aromă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute (plus timpul de marinare)
- 4 cotlete (medalioane) de somon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă de boia de ardei iute
- 2 linguriţe de ghimbir ras
- 1 linguriţă praf de curry
- 60 ml oţet din vin roşu
- 250 ml de vin alb sec
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Preparare:
- Ştergeţi cotletele de peşte cu un şervet curat şi uscat.
- Zdrobiţi usturoiul şi ghimbirul.
- Amestecaţi într-un bol praful de curry, ghimbirul, uleiul, usturoiul, boiaua iute, vinul, oţetul, sare şi piper.
- În marinata obţinută mai sus adăugaţi cotletele de peşte.
- Introduceţi marinata la rece pentru 3 ore.
- Încingeţi grătarul şi scoateţi peştele de la rece.
- Îndepărtaţi marinata de pe peşte şi rumeniţi-l pe ambele părţi pe grătarul uns cu puţin ulei. Somonul picant la grătar se serveşte imediat, cu garnitură de cartofi, orez sau salată.
[tip]Puteţi servi somonul cu o garnitură de salată mixtă stropită cu o vinegretă neagră.[/tip]