În mod normal, carnea de peşte se marinează rar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Numai că somonul nu e orice peşte. Încercaţi marinata asta pentru a pune accentua calităţile somonului cu un plus de aromă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute (plus timpul de marinare)

somonlagratar08 Ingrediente:

  • 4 cotlete (medalioane) de somon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute
  • 2 linguriţe de ghimbir ras
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 60 ml oţet din vin roşu
  • 250 ml de vin alb sec
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Ştergeţi cotletele de peşte cu un şervet curat şi uscat.
  2. Zdrobiţi usturoiul şi ghimbirul.
  3. Amestecaţi într-un bol praful de curry, ghimbirul, uleiul,  usturoiul, boiaua iute, vinul, oţetul, sare şi piper.
  4. În marinata obţinută mai sus adăugaţi cotletele de peşte.
  5. Introduceţi marinata la rece pentru 3 ore.
  6. Încingeţi grătarul şi scoateţi peştele de la rece.
  7. Îndepărtaţi marinata de pe peşte şi rumeniţi-l pe ambele părţi pe grătarul uns cu puţin ulei. Somonul picant la grătar se serveşte imediat, cu garnitură de cartofi, orez sau salată.

[tip]Puteţi servi somonul cu o garnitură de salată mixtă stropită cu o vinegretă neagră.[/tip]

print