O reţetă rapidă şi uşoară, mai ales dacă aveţi la dispoziţie o plită sau o tavă-grătar. Somonul, gătit cu lămâie şi servit cu păstăi de fasole (teci), gătite în acelaşi timp pe plită, cu usturoi, lămâie şi ulei de măsline, vă va salva cina.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Somon cu lămâie şi fasole păstăi cu usturoi, pe plită

Ingrediente:

  • 2 fileuri de somon (a câte 150 grame bucata)
  • 400 grame fasole verde congelată
  • 4 căţei de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  2. Extrageţi sucul de lămâie.
  3. Ungeţi bucăţile de pește cu zeamă de lămâie şi ulei. Asezonaţi cu sare şi piper.
  4. Frigeţi bucăţile de peşte pe toate părţile pe plită – dacă nu aveți plită, într-o tigaie de teflon fără grăsime sau pe o tigaie-grătar.
  5. Stropiţi peştele din când în când cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
  6. Când peştele este pe jumătate gătit, adăugaţi lângă el pe plită păstăile de fasole.
  7. Întoarceţi de câteva ori păstăile până se înmoaie.
  8. Stropiţi păstăile cu ulei de măsline şi asezonaţi-le cu sare şi piper.
  9. Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi-l să se rumenească împreună cu păstăile încă 1-2 minute.

Serviţi peştele imediat cu păstăile de fasole alături de jumătăţi de lămâie.


__________________________________________
print