Cine nu cunoaşte cea mai populară băutură a Spaniei, acest punch pe bază de vin cu care agenţii de turism (încă) îşi momesc clienţii în Ibiza? Dar cine îi ştie cu adevărat compoziţia şi rostul? Căci Sangria, în înţelesul ei primar, nu e un simplu vin amestecat cu un compot de fructe, ci un cocktail de vară de toată frumuseţea. Sigur că respectivele combinaţii fructate îşi au şi ele logica lor, dar să vedem acum clasicul care, paradoxal, are la bază vin alb deşi însuşi numele băuturii, cu rezonanţe sanguine, ne sugerează vinul roşu. Cea mai cunoscută rămâne totuşi varianta roşie care are la bază vin roşu sau şi-a câştigat coloratura din amestec cu suc de rodie, portocale roşii etc.

Porţii: 4

Timp preparare: 5 minute

sangria_alba Ingrediente:

  • 1 sticlă de vin alb sec, bine răcit (750 ml)
  • sucul de la o jumătate de portocală
  • 2 linguri de zahăr (de preferinţă brun)
  • 30  ml Cognac sau Brandy
  • 30 ml Cointreau
  • o jumătate de portocală tăiată felii rotunde, subţiri
  • 1 lămâie tăiată rondele subţiri
  • 1 cană de apă minerală sau sifon
  • 2 căni de gheaţă

Preparare:
1. Amestecaţi sucul de portocală, vinul, zahărul, cognacul şi Cointreau.

2.Adăugaţi feliile de portocală şi lămâie şi răciţi bine.

3. Serviţi într-o carafă rece, în care adăugaţi apa minerală şi gheaţă.

print