Un sandviş rapid şi extrem de gustos, un mix de european şi nord african cum numai Franţa poate găzdui, pentru că lipiile pot cuprinde cu generozitate orice umplutură le oferim.
Porţii: 2
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 2 lipii
- 4 linguri de caşcaval ras (sau cheddar, emmenthaler, etc.)
- 2 linguriţe harissa
- 4 ouă
- 1 roşie
- sare
- piper
Preparare:
- Bateţi ouăle cu1 lingură de apă, sare şi piper.
- Răzuiţi brânza.
- Tăiaţi roşiile rondele.
- Ungeţi pe jumătate fiecare lipie cu harissa.
- Presăraţi brânza rasă.
- Aşezaţi lipiile, cu brânza în sus, pe o plită sau în cuptorul încins la 200 de grade pentru 8-10 minute, până se topeşte uşor brânza.
- Faceţi omleta pe plita încinsă şi unsă cu puţin ulei sau într-o tigaie teflonată.
- Împărţiţi în două omleta, rulaţi-o şi aşezaţi-o pe lipii.
- Adăugaţii rondele de roşii şi pliaţi lipia.
Sandvişul picant cu omletă se serveşte imediat.