Un sandviş rapid şi extrem de gustos, un mix de european şi nord african cum numai Franţa poate găzdui, pentru că lipiile pot cuprinde cu generozitate orice umplutură le oferim.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 2 lipii
  • 4 linguri de caşcaval ras (sau cheddar, emmenthaler, etc.)
  • 2 linguriţe harissa
  • 4 ouă
  • 1 roşie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Bateţi ouăle cu1 lingură de apă, sare şi piper.
  2. Răzuiţi brânza.
  3. Tăiaţi roşiile rondele.
  4. Ungeţi pe jumătate fiecare lipie cu harissa.
  5. Presăraţi brânza rasă.
  6. Aşezaţi lipiile, cu brânza în sus, pe o plită sau în cuptorul încins la 200 de grade pentru 8-10 minute, până se topeşte uşor brânza.
  7. Faceţi omleta pe plita încinsă şi unsă cu puţin ulei sau într-o tigaie teflonată.
  8. Împărţiţi în două omleta, rulaţi-o şi aşezaţi-o pe lipii.
  9. Adăugaţii rondele de roşii şi pliaţi lipia.

Sandvişul picant cu omletă se serveşte imediat.

print