Un sandviş de vară, cu tot ceea ce înseamnă asta, excelent în zilele calde când gustările pe bază de carne par atât de nepotrivite. O compoziţie simplă, dar întotdeauna de efect.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 1 vânătă mică
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cepe verzi
- 2 felii de telemea (sau feta)
- 4 felii de pâine
- 1 linguriţă oregano uscat
- sare
- piper
Preparare:
- Spălaţi vânăta şi îndepărtaţi-i codiţa.
- Tăiaţi vânăta în felii de aproximativ 5 milimetri, pe lungime.
- Curăţaţi ceapa de foile ofilite şi tăiaţi-o în 2 (sau 4, în funcţie de cât e de groasă), pe lungime.
- Stropiţi vinetele şi ceapa cu ulei de măsline.
- Asezonaţi uşor vinetele şi ceapa cu sare şi piper.
[warning]Nu exageraţi cu sarea deoarece feta sau telemea sunt, de regulă, sărate. [/warning] - Frigeţi vinetele pe grătar, plită sau tigaie de teflon.
- Rumeniţi uşor şi feliile de pâine.
- Intercalaţi între feliile de pâine felii de vinete, telemea/feta şi ceapă verde.
- Presăraţi cu puţin oregano.
Sandvişul cu vinetele la grătar şi telemea se serveşte imediat, cu salată de roşii.