Un sandviş de vară, cu tot ceea ce înseamnă asta, excelent în zilele calde când gustările pe bază de carne par atât de nepotrivite. O compoziţie simplă, dar întotdeauna de efect.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 1 vânătă mică
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe verzi
  • 2 felii de telemea (sau feta)
  • 4 felii de pâine
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi vânăta şi îndepărtaţi-i codiţa.
  2. Tăiaţi vânăta în felii de aproximativ 5 milimetri, pe lungime.
  3. Curăţaţi ceapa de foile ofilite şi tăiaţi-o în 2 (sau 4, în funcţie de cât e de groasă), pe lungime.
  4. Stropiţi vinetele şi ceapa cu ulei de măsline.
  5. Asezonaţi uşor vinetele şi ceapa cu sare şi piper.
    [warning]Nu exageraţi cu sarea deoarece feta sau telemea sunt, de regulă, sărate. [/warning]
  6. Frigeţi vinetele pe grătar, plită sau tigaie de teflon.
  7. Rumeniţi uşor şi feliile de pâine.
  8. Intercalaţi între feliile de pâine felii de vinete, telemea/feta şi ceapă verde.
  9. Presăraţi cu puţin oregano.

Sandvişul cu vinetele la grătar şi telemea se serveşte imediat, cu salată de roşii.

print