Una dintre cele mai iubite salate ale lumii, salata de ou cu maioneză, verdeţuri şi ceapă, se pretează de minune a fi tartinată şi servită musafirilor sau scoasă la iarbă verde pentru un picnic. Secretul unui sandviş cu salată de ou constă în alegerea corectă a pâinii: obligatoriu neagră, de secară sau din făină de măciniş integral (graham).
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente:
- 5 ouă fierte
- 3 linguri de maioneza
- 1 ceapă mică roşie sau una verde
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură frunze de mărar tocate
- 1 linguriţă rasă de piper multicolor măcinat
- sare după gust
- frunze de salată sau rucola
- pâine (neagră, de secară, etc) pentru servire
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi ouăle de coajă.
- Spălaţi frunzele de salată şi puneţi-le la zvântat.
- Prăjiţi feliile de pâine.
- Tocaţi ouăle cubuleţe cu latura de o jumătate de centimetru. Dacă folosiţi ceapă roşie, tocaţi-o fin. Dacă utilizaţi ceapă verde, tăiaţi-o rondele fine.
- Amestecaţi într-un bol ouăle cu ceapa, maioneza, lingura de zeamă de lămâie, mărarul, sare şi piper multicolor.
- Aşezaţi frunze de salată pe fiecare felie de pâine şi peste salată de ouă.
- Ornaţi cu ceapă, verdeaţă sau o jumătate de felie subţire de lămâie.
[tip]Salata de ou este mai bună dacă stă minim o jumătate de oră la rece înainte de folosire pentru a da timp aromelor să fuzioneze.[/tip]
[warning]Copiii şi femeile însărcinate trebuie să consume cu moderaţie sau să evite consumul de salată de ou. Avertismentul este valabil şi pentru pentru persoanele cu un nivel al colesterolului ridicat.[/warning]
este excelenta usoara si in acelas timp racoroasa merita
ma bucur ca si altii au aceleasi preferinte
Comments are closed.