Un sandviş de toamnă simplu, care nu are nevoie de o reţetă propriu-zisă ci mai degrabă de ustensile potrivite pentru a-l realiza: un sandwich maker. Ideal alături de murături, rețeta de sandviș cu pastramă este ușor de preparat și se servește alături de castraveţi sau gogoşari muraţi.
[note]Dacă nu aveţi sandwich maker, puteţi improviza: folosiţi tigaia şi un alt vas greu, cu fund plat pentru a presa sandvişul. La jumătatea timpului de preparare întoarceţi sandvişul.[/note]
Vezi aici rețeta de sandviș picant cu omletă.
Reţetă: Sandviș cu pastramă și cașcaval
Ingrediente:
- 3 felii de pâine (preferabil neagră)
- 120 grame pastramă crud uscată de vită
- 2 felii caşcaval
- 1 lingură muştar cu boabe
- 1 lingură unt
- murături pentru servit
Preparare:
- Încălziţi sandwich maker-ul.
- Feliaţi subţire pastrama şi caşcavalul.
- Ungeţi prima felie de pâine cu unt.
- Adăugaţi jumătate din cantitatea de pastramă.
- Ungeţi cu muştar felia de pastramă şi adăugaţi o felie de caşcaval.
- Ungeţi felia de pâine intermediară (o folosiţi la mijloc) cu unt pe ambele părţi şi adăugaţi-o peste caşcaval.
- Procedaţi la fel cu restul de şuncă, muştar, caşcaval.
- “Închideţi” cu ultima felie de pâine unsă cu unt.
- Introduceţi sandvişul în sandvwich maker (sau folosiţi alternativa din introducere) pentru 5-6 minute până când brânza prinde a se topi.
- Sandvişul cu pastramă, brânză şi muştar se serveşte fierbinte, cu murături.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 5 minute
Porții: 1