Un sandviş cu creveți, excelent ca gust şi impresionat prin prestanţă, săţios în ciuda fragilităţii sale. Puteţi pregăti aceste sandvişuri din timp şi să le păstraţi acoperite câteva ore, la rece, sub o folie alimentară. Sunt excelente atunci când sunt servite lângă un pahar de vodcă sau şampanie rece.
Vezi aici și rețeta de Sandviș picant cu omletă.
Reţetă: Sandviș cu creveți
Ingrediente:
- 1 cană de creveţi mici, prefierţi şi decorticaţi
- 1 ou
- 2 felii de pâine (preferabil toast)
- 1 linguriţă de unt
- 3 linguri de maioneza
- 2 felii de lămâie
- 1/4 ardei gras roşu
- 1/4 ardei gras verde
- sare
- piper
Preparare:
- Dezgheţaţi creveţii – dacă sunt congelaţi – şi scurgeţi-i bine de apă strângându-i în mână.
- Fierbeţi oul tare (10 minute), răciţi-l, curăţaţi-l şi tăiaţi-l în rondele sau în 2 jumătăţi, pe lungime.
- Tăiaţi ardeiul fâşii.
- Prăjiţi feliile de pâine și lăsați-le să se răcorească.
- Ungeţi feliile de pâine cu puţin unt.
- Ungeţi feliile de pâine cu puţină maioneză.
- Adăugaţi câte un pumn de creveţi pe fiecare felie de pâine.
- Adăugaţi câte o jumătate de ou (sau rondele).
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Adăugaţi câte o lingură de maioneză.
- Decoraţi cu fâşii de ardei gras şi felii de lămâie.
- Sandvişul cu creveţi se serveşte rece sau la temperatura camerei.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 10 minute(s)
Porții: 2
buuun
Comments are closed.