O combinaţie excelentă, populară în ţările din sudul-vestul Europei, acolo unde brânza de capră face casă bună cu rucola şi jamonul sau prosciutto. Un sandviş arătos şi rafinat.
Porţii: 2
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente:
- 1 ciabatta mare (sau altă baghetă)
- 180 grame de jamon, tăiat felii subţiri
- 5-6 linguri cremă brânză de capră (sau 4 feta de capră și 2 de smântână dulce)
- 1 mână de rucola
- 2 linguri ulei de măsline
- piper proaspăt măcinat
Preparare
- Amestecaţi rucola (spălată şi zvântată) cu puţin ulei de măsline.
- Tăiaţi ciabatta pe lungime.
- Ungeţi feliile de pâine cu crema de brânză.
[tip]Dacă nu aveţi cremă de brânză de capră, amestecaţi feta de capră cu smântână dulce pentru a obţine o cremă tartinabilă.[/tip] - Presăraţi puţin piper proaspăt măcinat peste brânză.
- Adăugaţi fâşiile de jamon.
- Adăugaţi rucola.
- “Închideţi” sandvişul cu cealată jumătate de ciabatta.
Sandvişul cu brânză de capră, jamon iberico şi rucola se consumă imediat.