Despre saltimbocca alla romana am mai scris. Că e bună şi e de vacă. Nu şi despre cea de pui. Încă. Saltimbocca de pui este versiunea (compromis?!) mai ieftină şi mai facilă, poate chiar dragă copiilor (dacă sunt amatori de salvie), a preparatului original. O alternativă elegantă la un banal şniţel.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Șnițel vienez. [/readalso]
Reţetă: Saltimbocca de pui
Ingrediente:
- 4 fileuri din piept de pui (a câte 140-180 de grame bucata)
- 4 felii mari de şuncă (6 dacă sunt mai mici)
- 12 frunze de salvie
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de unt gras
- 180 ml vin alb, sec
- 3 linguri de făină
- sare
- piper
Preparare:
- Pregătiţi pieptul de pui ca pentru şniţel: desfaceţi carnea şi aplatizaţi-o cu ciocanul (cu partea netedă) sub o folie de plastic (ca să nu vă stropiţi).
- Puneţi pe fiecare bucată de pui o bucată de şuncă.
- Puneţi două frunze de salvie pe fiecare bucată de pui-şuncă şi prindeţi-le cu scobitori.
- Treceţi bucăţile de pui prin făină amestecată cu sare şi puţin piper.
- Scuturaţi carnea de excesul de făină.
- Încingeţi uleiul şi untul într-o tigaie. Adăugaţi restul de frunze de salvie (4).
- Adăugaţi şi rumeniţi bucăţile de carne pe ambele părţi. Începeţi cu frunzele de salvie în jos.
- Stingeţi cu vinul alb şi acoperiţi 5 minute. Vinul şi făina vor forma un sos catifelat.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porții: 4
[tip]Dacă bucăţile de pui nu încap într-o singură tranşă, le puteţi prăji pe rând şi să le adăugaţi la sfârşit (după ce turnaţi vinul)[/tip]
Saltimbocca din pui se serveşte imediat cu garnituri pe bază de legume (în special cartofi), orez, paste, etc.