Ceva Bun

Saltimbocca de pui

Despre saltimbocca alla romana am mai scris. Că e bună şi e de vacă. Nu şi despre cea de pui. Încă. Saltimbocca de pui este versiunea (compromis?!) mai ieftină şi mai facilă, poate chiar dragă copiilor (dacă sunt amatori de salvie), a preparatului original. O alternativă elegantă la un banal şniţel.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Șnițel vienez. [/readalso]

Reţetă: Saltimbocca de pui

Ingrediente:

  • 4 fileuri din piept de pui (a câte 140-180 de grame bucata)
  • 4 felii mari de şuncă (6 dacă sunt mai mici)
  • 12 frunze de salvie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de unt gras
  • 180 ml vin alb, sec
  • 3 linguri de făină
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Pregătiţi pieptul de pui ca pentru şniţel: desfaceţi carnea şi aplatizaţi-o cu ciocanul (cu partea netedă) sub o folie de plastic (ca să nu vă stropiţi).
  2. Puneţi pe fiecare bucată de pui o bucată de şuncă.
  3. Puneţi două frunze de salvie pe fiecare bucată de pui-şuncă şi prindeţi-le cu scobitori.
  4. Treceţi bucăţile de pui prin făină amestecată cu sare şi puţin piper.
  5. Scuturaţi carnea de excesul de făină.
  6. Încingeţi uleiul şi untul într-o tigaie. Adăugaţi restul de frunze de salvie (4).
  7. Adăugaţi şi rumeniţi bucăţile de carne pe ambele părţi. Începeţi cu frunzele de salvie în jos.
  8. Stingeţi cu vinul alb şi acoperiţi 5 minute. Vinul şi făina vor forma un sos catifelat.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 4

[tip]Dacă bucăţile de pui nu încap într-o singură tranşă, le puteţi prăji pe rând şi să le adăugaţi la sfârşit (după ce turnaţi vinul)[/tip]

Saltimbocca din pui se serveşte imediat cu garnituri pe bază de legume (în special cartofi), orez, paste, etc.

print