Carnea de răpitor, fermă în textură şi consistenţă, frăgezită într-un amestec de pesto, usturoi şi limetă, şi friptă pe grătar are o prospeţime deosebită. Servit cu o salată mixtă cu grepfrut, această delicatestă light este o bucurie gustativă lipsită de păcat.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30-40 de minute

Ingrediente:

  • 2 fileuri de şalău cu tot cu piele
  • 3 linguri de sos pesto
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 limetă
  • 200 de grame de salată verde mixtă
  • 1 grepfrut
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri oţet balsamic

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul. Extrageţi sucul din limetă
  2. Amestecaţi pesto-ul cu usturoiul şi sucul de limetă într-un castron.
  3. Turnaţi amestecul de marinată peste fileurile de peşte. Întindeţi marinata pe ambele părţi.
  4. Introduceţi peştele la rece pentru 15-20 de minute.
  5. Până se marinează peştele, faceţi o salată. Decojiţi grepfrutul şi înlăturaţi pieliţele albe. Tăiaţi feliile de grepfrut în 2, pe lungime. Amestecaţi salata mixtă cu grepfrutul.
  6. Încingeţi grătarul. Prăjiţi peştele pe ambele părţi.
  7. Amestecaţi sosul de soia cu oţetul balsamic.
  8. Aşezaţi salata în 2 platouri de servire. Turnaţi sosul soia-balsamic peste.

Peştele la grătar se serveşte cu salata cu grepfrut.

[tip]Această reţetă poate fi făcută şi cu alt peşte răpitor (ex. biban de mare, red snapper).[/tip]

print

1 comentariu

Comments are closed.