Carnea de răpitor, fermă în textură şi consistenţă, frăgezită într-un amestec de pesto, usturoi şi limetă, şi friptă pe grătar are o prospeţime deosebită. Servit cu o salată mixtă cu grepfrut, această delicatestă light este o bucurie gustativă lipsită de păcat.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30-40 de minute
Ingrediente:
- 2 fileuri de şalău cu tot cu piele
- 3 linguri de sos pesto
- 3 căţei de usturoi
- 1 limetă
- 200 de grame de salată verde mixtă
- 1 grepfrut
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri oţet balsamic
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul. Extrageţi sucul din limetă
- Amestecaţi pesto-ul cu usturoiul şi sucul de limetă într-un castron.
- Turnaţi amestecul de marinată peste fileurile de peşte. Întindeţi marinata pe ambele părţi.
- Introduceţi peştele la rece pentru 15-20 de minute.
- Până se marinează peştele, faceţi o salată. Decojiţi grepfrutul şi înlăturaţi pieliţele albe. Tăiaţi feliile de grepfrut în 2, pe lungime. Amestecaţi salata mixtă cu grepfrutul.
- Încingeţi grătarul. Prăjiţi peştele pe ambele părţi.
- Amestecaţi sosul de soia cu oţetul balsamic.
- Aşezaţi salata în 2 platouri de servire. Turnaţi sosul soia-balsamic peste.
Peştele la grătar se serveşte cu salata cu grepfrut.
[tip]Această reţetă poate fi făcută şi cu alt peşte răpitor (ex. biban de mare, red snapper).[/tip]
chiar azi o fac ca la noi e zi de peste si arata foarte bine
Comments are closed.