O salată de o prospeţime copleşitoare, gata pentru a fi consumată ca atare sau alături de un platou de brânzeturi, un muşchi de vită la grătar sau un piept de raţă. Adaptaţi-o după cum credeţi de cuviinţă.
Porţii: 1
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 1 farfurie frunze de rucola
- 1 cană de căpşuni proaspete
- 2 linguri migdale
- 2 linguri oţet balsamic
- 2 linguri ulei de dovleac
- 100 grame brânză de capră (opţional)
- 1 vârf de cuţit de piper
Preparare:
- Puneţi migdalele într-o cană şi turnaţi apă clocotită peste ele. Lăsaţi migdalele în apă timp de 5-6 minute, aruncaţi apa fierbinte şi adăugaţi apă foarte rece. După alte 5 minute, scoateţi migdalele din apă şi îndepărtaţi-le coaja.
- Spălaţi şi zvântaţi frunzele de rucola şi amestecaţi-le cu 1 lingură ulei de dovleac. Puneți-le în vasul de servire.
- Tăiaţi, în funcţie de dimensiuni, căpşunile în jumătăţi, sferturi sau felii groase. Adăugați-le peste salată.
- Amestecaţi oţetul balsamic cu restul de ulei de dovleac într-un pahar.
- Turnaţi dressingul peste salată.
- Opţional, adăugaţi brânza de capră tăiată cuburi.
- Presăraţi migdale tăiate peste şi puţin piper.
Salata de rucola cu căpşuni şi migdale se serveşte imediat.
[tip]Alte variante (de înlocuire a uleiului şi seminţelor):
- ulei de nuci şi miez de nucă
- ulei de alune şi alune măcinate şi prăjite [/tip]
FABULOASA SALATA!!!
Comments are closed.