O salată de o prospeţime copleşitoare, gata pentru a fi consumată ca atare sau alături de un platou de brânzeturi, un muşchi de vită la grătar sau un piept de raţă. Adaptaţi-o după cum credeţi de cuviinţă.

Porţii: 1

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 1 farfurie frunze de rucola
  • 1 cană de căpşuni proaspete
  • 2 linguri migdale
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 2 linguri ulei de dovleac
  • 100 grame brânză de capră (opţional)
  • 1 vârf de cuţit de piper

Preparare:

  1. Puneţi migdalele într-o cană şi turnaţi apă clocotită peste ele. Lăsaţi migdalele în apă timp de 5-6 minute, aruncaţi apa fierbinte şi adăugaţi apă foarte rece. După alte 5 minute, scoateţi migdalele din apă şi îndepărtaţi-le coaja.
  2. Spălaţi şi zvântaţi frunzele de rucola şi amestecaţi-le cu 1 lingură ulei de dovleac. Puneți-le în vasul de servire.
  3. Tăiaţi, în funcţie de dimensiuni, căpşunile în jumătăţi, sferturi sau felii groase. Adăugați-le peste salată.
  4. Amestecaţi oţetul balsamic cu restul de ulei de dovleac într-un pahar.
  5. Turnaţi dressingul peste salată.
  6. Opţional, adăugaţi brânza de capră tăiată cuburi.
  7. Presăraţi migdale tăiate peste şi puţin piper.

Salata de rucola cu căpşuni şi migdale se serveşte imediat.

[tip]Alte variante (de înlocuire a uleiului şi seminţelor):

  • ulei de nuci şi miez de nucă
  • ulei de alune şi alune măcinate şi prăjite [/tip]
print

1 comentariu

Comments are closed.