Încă puţin până la dezlegarea la peşte de Florii şi încă o săptămână până la Paşte. Postul e greu, dar primăvara ne ajută cu legume şi verdeţuri proaspete. Vă propun o salată foarte uşor de făcut, o reţetă săţioasă ce întremează puterile celor ce ţin tot postul.
Porţii: 2
Timp preparare: 10 minute
- 1 conservă mare de fasole albă, boabe
- 1 tulpină de ţelină
- 1 ceapă mică roşie
- 1 ceapă albă
- 2 roşii mari
- pătrunjel verde
- sare, piper, ulei şi oţet pentru vinegretă
- adiţional, 1 măr verde
1. Spălaţi bine fasolea din conservă. Puteţi folosi şi fasole roşie. Dacă aveţi fasole fiartă (de la alte mâncăruri), asiguraţi-vă că nu este prea fiartă (bobul să nu fie spart).
2. Curăţaţi şi spălaţi îngredientele. Tăiaţi cepele peştişori, roşiile cubuleţe iar tulpina de ţelină în felii subţiri.
3. Amestecaţi fasolea cu ingredientele tăiate, asezonaţi cu sare, piper, ulei şi oţet, după gust. Ornaţi cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
4. Dacă vă plac merele, puteţi adăuga câteva feliuţe, curăţate de coajă.
[tip] Puteţi folosi un dressing în locul vinegretei simple pe care îl faceţi astfel: zdrobiţi un căţel de usturoi pe care îl amestecaţi cu muştar, oţet şi un pic de ulei, să se lege. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă peste salată. Dacă folosiţi dressing, în schimb, salata va fi mai bună după ce este lăsată la macerat câteva ore (la frigider). [/tip]